Vers bereide maaltijden

Dagelijkse bereiden wij zelf onze maaltijden vers. Rekening houdend met de leeftijden, de seizoenen, proberen nieuwe smaken te introduceren en leggen de nadruk op gezonde tussendoortjes.

Uiteraard houden we rekening met de voedingstabel van kind en gezin, en eventuele allergieën

Overdag zijn er verschillende drinkmomentjes zodat onze kindjes vlotjes water leren drinken.

We voorzien in de namiddag ook een tussendoortje: een volkoren cracotte, maiswafeltje,…Ook fruit kopen we bij de groenteboer in volgens de seizoenen.

Digitaal heen-en-weer schriftje

De basis van communicatie tussen ouders en ons team is het heen-en-weerschriftje. Vroeger kreeg je fysiek op papier een klein verslagje van de dag. Maar de wereld digitaliseert en de tablet of smartphone ligt altijd binnen bereik. InNi- Mini werkt alleen met het digitaal logboek, wat het ook mogelijk maakt voor ons team om informatie rondom uw kind op hetzelfde communicatieplatform te verzamelen. Dat is handig omdat alle communicatie over het kind op één veilige plek staat. Aan het einde van de dag worden onze InNi-Minitjes uitgelogd en wordt er automatisch een mail verstuurd naar de ouders met hoe de dag is verlopen van haar/zijn kind.

DSC06004-1

Activiteiten

Kinderen zijn vaak toe aan wat meer uitdaging. We hebben veel diverse activiteiten die aansluiten bij hun ontwikkeling en interesses. Op een hele speelse manier doen ze spelletjes over kleuren, vormen, tellen, sorteren, en fijne motoriek spelletjes. Of bewegingsspelletjes voor de grove motoriek.
We werken op alle leefgroepen met hetzelfde thema. We praten erover, we knutselen en lezen boekjes over het thema en we proberen het zo visueel mogelijk voor de kinderen te maken. We kijken daarbij goed naar wat het kind begrijpt en aan kan.
Ook hechten we veel belang aan muziek en dans.

Kwaliteit

Wij hanteren bij InNi-Mini de MemoQ.

Het is wetenschappelijk bewezen dat kinderopvang van hoge pedagogische kwaliteit langdurige positieve effecten heeft op de ontwikkeling van kinderen. 

MemoQ is een zelfevaluatie instrument en staat voor ‘Meten en Monitoren van de pedagogische kwaliteit (Q)’van kinderopvang van baby’s en peuters. 
Met de MemoQ bekijken en verbeteren we de pedagogische kwaliteit binnen ons KDV. We gaan na hoe we de ontwikkeling van de kinderen nog beter kunnen ondersteunen en stimuleren en dit in samenspraak met het gezin.

Veiligheid en Hygiene

Hygiëne en veiligheid zijn bij ons zeer belangrijk. Zo beperken we het risico op ziekte en ongelukken. We leren de kinderen bijvoorbeeld al vroeg dat het belangrijk is om op te ruimen en handen te wassen. Kinderen vinden het allemaal prachtig – vooral als we erbij zingen.

Kinderen in een kinderdagverblijf lopen nu eenmaal een verhoogd risico op infectiezieken. Niks abnormaals of ernstigs, maar we doen er wel alles aan om dat te voorkomen. Zo worden meubels, speelgoed, keuken en sanitair dagelijks ontsmet, net als flessen en spenen.

 

Alle hoeken en kasten zijn afgeschermd en ook hebben we permanente camerabewaking, aan alle in-en uitgangen.

Ouderparticipatie

InNi-Mini crèche kan geen InNi-Mini crèche zijn zonder de betrokkenheid van de ouders. Dit komt de totale ontwikkeling en ontplooiing van de kinderen meer dan ten goede. We willen dan ook graag een openheid creëren ten aanzien van onze ouders. Daarom organiseren we op regelmatige basis een activiteit met de ouders/grootouders (zoals een BBQ, een iftar, sinterklaasfeest etc..) en is er ook ruimte voor oudercontactjes waarin we de ontwikkeling van de kindjes met hun ouders bespreken aan de hand van een ZIKO-VO. Ongeveer jaarlijks doen we een tevredenheid meting aan de hand van een enquête.